A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр Полонської міської об'єднаної територіальної громади"

Семінар-практикум для практичних психологів інклюзивно-ресурсних центрів Хмельницької області.

Дата: 26.02.2020 09:00
Кількість переглядів: 479

25 лютого 2020 року, відповідно до плану роботи Департаменту освіти і науки ОДА, обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти на 2020 рік, на базі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Ізяславської районної ради відбувся семінар-практикум для практичних психологів інклюзивно-ресурсних центрів Хмельницької області «Діагностичний інструментарій практичного психолога в інклюзивно-ресурсному центрі».

Учасників семінару вітали перший проректор Хмельницького ОІППО Олександр Попик, голова Ізяславської РДА Іван Федорчук, голова районної ради Сергій Шлегель, начальник відділу освіти райдержадміністрації Ростислав Конончук, завідувачка сектору спеціальної та інклюзивної освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Алла Марисюк, в.о. завідувача обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Світлана Мельник, директорка Ізяславського ІРЦ Світлана Гнатюк.

Практичні психологи КУ «ІРЦ Полонської міської ОТГ» Оксана Марчук та Маріна Чорна прийняли активну участь в його роботі. Всі учасники зауважували на важливості ефективної роботи практичних психологів в інклюзивному середовищі, адже саме вони формують психологічну готовність учасників навчально-виховного процесу (учнів, батьків, вчителів, представників адміністрації) до взаємодії з дитиною з особливими освітніми потребами, членами її родини.

Активно та вмотивовано відбувся практичний модуль семінару. Акцентували увагу на ефективному використанні міжнародних психодіагностичних методик WISC-IV, LEITER-3, PEP-3, CASD, Conners-3 (практичний психолог Ізяславського ІРЦ К. Горпинич); провели психологічний практикум «Психодіагностична діяльність психолога  як засіб психологічної допомоги особистості та про особливості діагностичної роботи в практичній психології» під керівництвом директорки Шепетівського міського ІРЦ О. Колісецької;  занурились у  психодіагностичні  та терапевтичні  особливості  психологічної допомоги особистості методом арт-терапії з  практичними психологами ІРЦ Шепетівського міського ІРЦ С. Галагутою та Н. Бондарук.

І на завершення почастувалися козацькими кулешем та юшкою від членів районної громадської організації «Ізяславське козацьке товариство». Велика подяка за змістовну та цікаву роботу всім організаторам та учасникам.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень