A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр Полонської міської об'єднаної територіальної громади"

Привіт, ДРУЗІ! Сьогодні-2 квітня!

Дата: 02.04.2021 19:06
Кількість переглядів: 104

День поширення інформації про аутизм. Цей день було встановлено 18 грудня 2007 р. Генеральною Асамблеєю ООН. Блакитний колір і пазли є символами цього дня. Фахівці ІРЦ уже декілька років поспіль активно долучається до цієї події.

Аутизм, РАС– це стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вродженим та всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування. генетично обумовлене порушення. На 30% зростає кожного року кількість дітей з діагнозом аутизм в Україні. Його неможливо вилікувати.

ТАК! РАС, аутизм НЕМОЖЛИВО вилікувати, перерости, але АБСОЛЮТНО можливо НАВЧИТИСЯ ЖИТИ з НИМ, ЯКІСНО скомпенсувати свої можливості. ІНТЕГРУВАТИСЯ. РОЗВИНУТИ ЗРОЗУМІЛІ НАВИЧКИ, УМІННЯ. Просто для цього потрібно БАЖАННЯ, УМІННЯ, СИСТЕМАТИЧНІ зусилля, ФАХОВА робота ВСЬОГО оточення людини з РАС.

Діти з аутизмом ДУЖЕ різні! Немає ЄДИНО ВІРНОГО шляху вирішення проблем, пов’язаних з аутизмом. Пробуйте РІЗНІ підходи та ШУКАЙТЕ свій!!!! Діти, підлітки, дорослі люди, які мають РАС сприймають світ навколо – БУКВАЛЬНО! Мислять конкретними образами. У них ВСЕ дуже КОРОТКО! ЧІТКО! ЗРОЗУМІЛО!

Дітям, підліткам, дорослим людям, які мають РАС ПОТРІБНІ інші діти, підлітки, дорослі, але вони не завжди знають ЯК ПРАВИЛЬНО «ПО-НАШОМУ» спілкуватися. Але, зізнаємось, і ми не знаємо, як ПРАВИЛЬНО СПІЛКУВАТИСЯ «ПО-ЇХНЬОМУ»!

Якщо діти, підлітки, дорослі люди, які мають РАС, бурно реагують на навколишній простір, то це не ознака поганого виховання, впертості чи бажання нашкодити. Просто щось пішло НЕ ЗА ПЛАНОМ!

РАС, аутизм не має прямого зв’язку з розумовими здібностями! Діти з РАС можуть мати РІЗНІ рівні інтелектуального розвитку, як і ВСІ ІНШІ ДІТИ! У деяких можуть бути НАДЗВИЧАЙНІ здібності, а деякі можуть мати труднощі у навчанні! 

Переконані – кожен з нас має досвід спілкування з дітьми, підлітками, дорослими людьми, які мають РАС. НЕ завжди МИ розуміємо, що саме не так, але як ВАЖЛИВО зреагувати в таких зустрічах ПРАВИЛЬНО, БЕЗБОЛІСНО, для дитини, родини, ПІДТРИМУЮЧИ, а не аналізуючи чи засуджуючи. 

Лише від людини залежить, наскільки є ГОТОВНІСТЬ ОСУЧАСНЮВАТИСЯ в знаннях ПРОСТОГО, ЗРОЗУМІЛОГО, ПОЗИТИВНОГО сприйняття ОСОБЛИВО-ЗВИЧАЙНИХ людей з РАС. ЖИТИ РАЗОМ З НИМИ, а не ЗВЕРТАТИ УВАГУ, СПІВЧУВАТИ, НАВЧАТИ, ПОШИРЮВАТИ!

МИ ПРАГНЕМО ЦЬОГО!!!ВИ З НАМИ!

Тоді: отримуйте інформацію, якої не вистачає саме ВАМ (тепер це вже не проблема);

спілкуйтеся; ОСУЧАСНЮЙТЕСЬ по-справжньому, в режимі РЕАЛЬНО-ІНКЛЮЗИВНОГО ЧАСУ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень