A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр Полонської міської об'єднаної територіальної громади"

ОСОБЛИВІ серед нас!!!...

Дата: 20.03.2019 17:00
Кількість переглядів: 245

КУ «Інклюзивно-ресурсний центр Полонської міської ОТГ»ПРО ОСОБЛИВІСТЬ 21 березня - Дня людини з синдромом Дауна – одного з найбільш поширених генетичних порушень. В усьому світі проходить флешмоб LOTS OF SOCKS, тобто "багато шкарпеток". Люди одягають шкарпетки з неоднаковими, яскравими візерунками, різних кольорів, аби відчути, як це - бути не таким як усі й жити під пильними поглядами оточення.

Вони мають додаткову, 47- у,  хромосому. І в цьому їхня особливість. Один із семиста малюків з’являється на світ із синдромом Дауна. В Україні таких людей близько 15 тисяч. Їх трохи вирізняє характерна зовнішність, особливість розвитку та соціальної адаптації. А ще "сонячні люди" - добрі, наївні, довірливі, відкриті та усміхнені. Раніше діагноз "синдром Дауна" звучав як вирок. Вони не виходили з дому та були закриті для суспільства. Однак зараз такі люди довели, що теж можуть вчитися та працювати. Багато хто має художній талант, музичні, артистичні здібності й успішний у спорті. Попри діагноз "синдром Дауна", в Україні є перший студент університету з цією особливістю.

КУ «Інклюзивно-ресурсний центр Полонської міської ОТГ»А ТЕПЕР ВІД СЕБЕ… Люди в усьому світі висловлюють свою підтримку, одягнувши різні шкарпетки... Ми також долучились до всесвітнього руху. Але ми маємо глибоке переконання, що справа не лише в шкарпетках. Справа в нашій готовності реально прийняти цих людей в своє життя, кожному бути «особливим» - толерантним, уважним, поміркованим. І тоді особливості зникнуть, а ці люди стануть повноправними серед усіх нас! І найголовніше - з їхніх очей  зникне туга!... НАЗАВЖДИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень